Íme 10 érv, hogy érdemes legyen minket választanod!

 • Megbízhatóságunk és pontosságunk fontos a számotokra
 • Megfelelő öltözetben dolgozunk, nem lógunk ki a sorból, szinte észrevétlenek vagyunk
 • Ugyanannyiért dolgozunk vidéken, mint Budapesten is
 • Nincsenek rejtett költségeink
 • Megfelelő tartalék technikát viszünk magunkkal, ezért kizárt a hibalehetőség
 • Jobban szeretjük az elkapott pillanatok megörökítését
 • 7 oldalas szerződéssel dolgozunk, mindkét fél védelmére
 • Rugalmasak vagyunk
 • Rendkívül széles választékos esküvői fotós csomaggal rendelkezünk
 • Fontosnak tartjuk a megfelelő kommunikációt

 

 

Kedves Házasulandók és jegyben járok!

Szeretettel üdvözlünk benneteket oldalunkon! Minden bizonnyal kellő megfontoltság és elhatározás nyomán döntöttetek úgy, hogy életetek immár közös úton kívánjátok folytatni. Előre is szeretnénk gratulálni, és hosszú, nagyon boldog közös életet kívánni Nektek. Nyilván ezt a csodálatos napot mindenki úgy kívánja ünnepelni, hogy még hosszú évek múltán is örömmel emlékezzen vissza élete egyik legszebb és legkiemelkedőbb tartalmú napjára. Természetesen az utókor számára is szeretnénk valamit majd tovább adni, az akkor átélt varázslatos pillanatokból, és mindezt számukra képekbe zárva tudjuk a legjobban közvetíteni. Éppen ezért is kiemelkedően fontos, hogy mindenképp gondoskodjunk e nagy nap megörökítéséről. Semmi esetre sem ajánlatos abban reménykedni, hogy majd valaki úgy is készít képeket. Mert bizony fájdalmas lesz a felismerés pár homályos és kaotikus fotó láttán. Beletörődni, hogy sajnos nem maradt más emlékképünk erről a megismételhetetlen jelentőségű napról, csak ez a néhány ép csak használhatónak mondható darab, melyet nagy nehezen hónapokkal az esküvőnk után innen-onnan összekönyörögtünk.

De nem valószínű, hogy ez utóbbin akár komolyabban is elgondolkodnátok, hisz akkor nem keresgélnétek a neten ez ügyben. Szerencsére sokan belátják, hogy bizony ezen nem éri meg spórolni, hiszen csak e képeket tudjuk átmenteni a jövőbe. Ha tehát eldöntöttétek, hogy szeretnétek profi szakembert felkérni esküvőtök megörökítésére, akkor mindenképp érdemes körbejárni kicsit ezt a témát. Mert ha nem vagytok kellően körültekintők, sajnos könnyen belefuthattok olyan szolgáltatókba, akik koránt sem felelnek meg erre a feladatra. És mivel egyszeri, megismételhetetlen momentumok megörökítéséről van szó, így erre alkalmatlan emberek kezei között, örökre elveszhetnek e páratlan és felbecsülhetetlen jelentőségű pillanatképek. Ajánlatos először tájékozódni, legegyszerűbben ezt a világhálón keresztül tudjuk megtenni. Érdemes összehasonlítani több esküvői fotós általános szolgáltatását, csomag kínálatát és árait, mert ez utóbbi is igen beszédes lehet, ha gyanúsan olcsó a többihez képest. Hiszen, ahogy termékek tekintetében már nyilván tapasztalhattad, az olcsó ár legtöbbször nem megfelelő minőséggel párosul. Csak itt már semmit nem tehetsz majd, ha mégsem az elvárásoknak megfelelő szakembert választottad, és ez által pótolhatatlan veszteség ért. Nyugodtan kérjetek referencia munkákat, hiszen egy jó fotós, mindig büszkén fogja elétek tárni korábbi munkáit.

Bárkit is választotok, akár ajánlással, akár az internetről, vagy újságból, mindig kérjetek személyes találkozót. Mert nem elegendő csak a szakmai tudás megléte, a szimpátia is legalább olyan fontos szempont. Fontos, hogy meg tudjatok bízni benne, és szívesen lássátok esküvőtök napján, hiszen ő is részesévé válik e különleges alkalomnak.

Ha úgy érzitek megtaláltátok a számotokra megfelelő szakembert, akkor mindenképp időben jelezzétek felkérési szándékotok, hiszen egy jó fotós, már igen előre be van táblázva. A személyes találkozó alkalmával pedig a következők átbeszélésére számíthattok:

 • Először is fel kell vázolnotok, mik is a konkrét igények? Mit is szeretnétek? Vannak-e egyedi elképzelések, melyeket feltétlen szeretnétek megvalósítani?
 • Pontosan mikor és hol tervezitek az esküvőt?
 • Meddig és mely helyszíneken szeretnétek fotózást?

Ismertetitek a forgatókönyvet, illetve rövid leírást kell adnotok a közeli hozzátartozók, tanúk és majdani csoportképen igény szerint szereplőkről. Elsősorban nevükre, -a hogyan szólítás végett, illetve olyan információkra gondolunk, melyekkel feltétlen érdemes tisztába lenni a fotósnak az esetleges kellemetlenségek elkerülése végett, például hogy kiket nem tanácsos egymás mellé állítani a képek készítése során.

Jegyes fotózás, pár fotózás, kreatív esküvői fotózás
Ezekre rend szerint az esküvőt megelőzően kerül sor. Több szempontból is előnyös, hiszen a párról különleges és megható képeket lehet készíteni úgy, hogy közben a vendégsereg nem unatkozik és a kedves pár is sokkal magabiztosabban fog majd mozogni a nagy napon.

A kreatív esküvői fotózás lényege pedig az, hogy mind a helyszín, mind a ruházat, kiegészítők megválasztásának segítségével kifejezhessétek különleges életformátok, egyedi stílusotok. Továbbá alkalmas arra is, hogy elmondjátok vele, mit jelentetek egymásnak, illetve milyennek képzelitek majd a másikat házastársi szerepben.

Egyéb esküvőt megelőző események

Leány- és legény búcsú
Nos ezen alkalmak megörökítéséről igen vegyesen oszlanak meg a vélemények. Természetesen mindenki maga dönti el, hogy milyennek is képzeli el ezt a bulit, és szeretné-e, ha erről bármi emlékképe maradna 

Ruhapróba
Itt is egyre többször vagyunk jelen. Hiszen nem minden nap öltözhet „Hercegnőnek” az ember lánya. Általában a menyasszonyok Édesanyjuk és legjobb barátnőjük társaságában mennek ruhát próbálni, és bizony az első meghatódástól kicsordult könnycseppek már itt megjelennek az arcokon.

Esküvő előtti készülődés, Hölgyeknél, Uraknál
Mivel akár több helyszínen is fotózunk egy időben, így mind két fél készülődését nyomon tudjuk követni. A hölgyeknél nyilván látványosabb és így képekben is gazdagabb lehet a rajtvonal előtti bemelegítés, de néha az urak is tudnak meglepő és mulatságos dolgokat produkálni a nagy várakozás közepette. Ahány ember, annyi féle elképzelés. De nagy átlagban mindenki a legjobb formáját szeretné hozni, és természetesen izgatott, hogy ezen a különleges napon, minden az eltervezettek szerint történjen. Mert bizony mindenki izgul, még a leg magabiztosabb emberek is kiélezetten várják azt az órát és percet, mikor elindulhatnak életük legfontosabb eseményére.

Leánykérő
Még mindig méltán népszerű és látványos a Leánykérő, ahol a Menyasszonyt az esküvő előtt a Vőlegény kikéri a szülői háztól. Vicces és megható jeleneteknek lehetünk egyaránt tanúi ezen a hagyománytisztelő eseményen. Nem véletlen, hogy legtöbb esetben már oda is hívnak minket fotózni.

Szertartások és hozzá kapcsolódó helyszínek

Egyházi, Katolikus, Református, vagy polgári? Esetleg valami teljesen formabontó és egyedi elképzelésetek van? Netán valami extrém helyen kívánjátok tartani a szertartást?

Legtöbb pár szeretné ezt a különleges alkalmat ehhez méltóan különleges környezetben ünnepelni. Egyre többen merészkednek a természet lágy ölébe, választanak egyszerű, ám annál romantikusabb helyszínt, de még mindig a templomi esküvő a legnépszerűbb. Meg kell hagyni, mind a mai napig egyedül álló, különös varázsa igen sok házasulandót csalogat „Isten házába”, még akkor is, ha a felek nem igazán, vagy egyáltalán nem vallásosak. Érthető, hogy Ők sem akarnak lemondani az Orgona szó varázslatos hangzásáról, mely átjárja a végtelennek tűnő templomi tér minden zugát. Szeretnék e csodás alkalmat megkoronázni egy hozzá illő varázslatos helyszínnel. Gyönyörű ruhakölteményben végigvonulni a gyertyák titokzatos fénye nyomán, a hosszú padsorok között, és végül az oltár előtt teljes pompában megmutatni magukat és büszkén kimondani a boldogító igent. Ez esetben nyílván csak Egyházi esküvő jöhet szóba, mert mind két másik esetben a vallásosságot igazolni kell, így bizonyos feltételekhez kötött a Katolikus illetve Református esküvő. Bármelyik szertartást illetve helyszínt is választjátok majd, fontos hogy fényképészetek maximálisan felkészült legyen, mind szakmailag, mind pedig felszerelés tekintetében is. Hiszen rengeteg mindent szem, illetve lencse előtt kell tartani az igazán minőségi képek elkészítése előtt. Gondolj csak bele: a fények, a távolságok, a fotósnak ideális „lesállás”, ahonnan zavarás mentesen készítheti a képeket. Ezért is jó tudni előre, hol is tartjátok majd a nagy napot, illetve hány helyszínen zajlanak majd az események? A több szem többet lát elve itt is megállja a helyét, hiszen nem csak a legfontosabb események több szemszögből való fotózása, hanem más-más helyszínek egy időben való fényképezésére is lehetőséget nyújt. Hiszen akkor dolgozik jól egy fotós csapat, ha sem az ifjú párnak, sem a vendégseregnek nem kell hozzájuk igazodni, vagy feszélyezetten a fényképész vezény szavaira várni Ha minden mehet az eredeti forgató könyv szerint, nincsenek kínos szünetek és ideges várakozás sem. Így például ahogy a leánykérésből megérkezik a násznép, ott fogadja Őket a másik fotós. Így garantáltan nem marad le semmi az albumból, gördülékenyen, spontán mehet minden, anélkül hogy azon kéne aggódni, vajon ezt a pillanatot sikerült-e megörökíteni?

Egy szó mint száz, mindenképp ajánlatos olyan esküvői fotóst választani, aki megfelelő létszámmal, technikai felszereléssel és szakmai tudással tudja teljesíteni elvárásaitokat. Nyitott legyen az egyedi ötleteitekre, de mindig ragaszkodjon a szakma által előírtak betartásához is.

Vacsora
Legromantikusabb és meghatóbb momentuma természetesen a pohárköszöntők és a házastársak által közösen felszelt esküvői torta szervírozása. Vacsora alatt úgymond nem illik folyamatosan fotózni, de igény szerint akkor is készítjük a képeket.

Lagzi,buli
Kihagyhatatlan a fotózás szempontjából is, hiszen minden bizonnyal ép olyan emlékezetes és megismételhetetlen képeket rejt majd, mint maga az esküvői ceremónia. Menyasszonyi tánc, különböző játékok és megannyi szórakoztató és élmény gazdag pillanat. Igazán kár lenne nem megörökíteni, hisz évek múltán is, hidd el, ezeken a képeken fogtok a leginkább mosolyogni.

Dióhéjban nagyjából ennyi volna összefoglalni mi mindent kéne átgondolni, egyeztetnetek esküvői fotózás kapcsán. Reméljük ezzel is közelebb jutottatok az erre vonatkozók körvonalazásában.. Ha igényes, maximálisan felkészült fotósok kezébe szeretnétek adni esküvőtök megörökítését, örömmel állunk rendelkezésetekre.