06709434372

Esküvői fotó ötletek

  Napjainkban nagyon fontos szerepet játszik a közösségi média, ezáltal a tökéletes esküvői fotók is. Na de mitől is lehet ez tökéletes? Három fontos tényezője van. Egy jó esküvői fotós, megfelelő eszköz, amivel készíthetjük a képet, na és a helyszín. Szerencsére ezek már mind-mind elérhető távolságra vannak tőlünk, szóval nem kell pánikba esni, ha az esküvőszervezés közben előbukkan ez a rész.

Néhány elengedhetetlen tipp, hogy megfelelő modellek lehessünk. A legfontosabb íratlan szabály, hogy megtaláljuk a számunkra megfelelő pózt, tehát ne érezd magad hülyén, engedd el magad és élvezd a folyamatot, hiszen ez mind érted van. Minél erőltetettebb annál esélyesebb, hogy a végén a törölt mappába lesz a helye. Próbáljunk törekedni a természetességre, hiszen tízből nyolcan úgyis kiszúrják, hogy majdnem kitört a nyakunk. MIMIKA! Szintén egy fontos kis ‘részlet’. Annyi, de annyi féle reakciót tudunk kiváltani az emberekből, hogy nem is gondolnánk. Fontosnak tartom, hogy milyen érzelem tükröződik vissza az arcunkon, és egy ilyen élethelyzetben ez, naná, hogy az önfeledt boldogság!

Az esküvői fotós kiválasztásánál a legjobb, ha minél több lehetőséget számba veszünk. Kérjünk árajánlatokat, referencia munkákat, és töltsünk el azzal egy nyugodt délutánt, hogy kiválasztjuk ár érték arányban melyik lesz a nekünk legszimpatikusabb.

A helyszínnel kapcsolatban ez eléggé egyén függő. Kitűnő választás lehet tavaszi időszakban egy szép rendezett, virágokkal teli park. Ideális háttérként szolgál akár egy vízpart. Ha nagyon modern pártiak vagyunk, akkor akár a belvárost is választhatjuk, hiszen telis tele van kihasználatlan lehetőségekkel. Ha mégsem a természet képeket preferáljuk, egy stúdiófotózáson is gyönyörű és emlékezetes képek születhetnek.

Komoly, romantikus vagy vicces, bolondos esküvői fotók? Ez ismét egy olyan szempont, ami személyenként eltér, viszont szerintem mindkét kategória tökéletesen megállja a helyét. Ha esetleg mégis úgy éreznénk, hogy nem tudunk dönteni, a legjobb választás véleményem szerint, ha csináltatunk ilyent is olyant is. Mindkettő belefér egy fotózásba, szóval árban nem lesz több. Az csak és kizárólag rajtatok múlik, hogy mit mutattok a kamerának.

Ami még említésre méltó, az az apróságok. Kegyetlenül el tudja rontani az összhatást egy gyűrött ruha, félig meddig lekopott köröm, vagy esetleg kócos haj. Figyeljünk az ilyen apróságra is, hiszen ezeket a képeket még az unokáinknak is mutogathatjuk majd.

Kiegészítőket érdemes felvenni, hiszen remekül fel tudják dobni a viseletet. Gondolok például órára,  nyakkendőre, nadrágtartóra, hölgyeknél egy finom karkötőre, fülbevalóra. Ami elengedhetetlen ilyenkor az a rúzs viselete. Nagyszerűen keretbe tudja foglalni akárki arcát, nem mellesleg elkerülhető a sápadt tekintet, életet kölcsönöz az arcnak. Az árnyalatot mindenki a tónusban hozzá illőt válassza.

  Ha testben-lélekben felkészültetek, előző nap időben feküdjetek le és lehetőleg fogyasszatok sok vizet. Utolsó simításként férfiaknak borotválkozás, szakálligazítás, nőknek arcápolási rutin, végül egy jó mély, pihentető alvás.