06709434372

              Esküvői videós Pécs

 Egy esküvői videós gondolatát olvastam a minap, miszerint „A jó esküvői film olyan, mint egy időgép, lehetővé teszi, hogy esküvődet újból és újból átéld, amikor csak akarod.“ Nagyon megtetszett ez a gondolat, mert valóban nagy igazság van benne. Fontos, hogy az esküvői film, akár hány évvel később is nézzük meg, ugyan azt a hangulatot adja vissza, ami az esküvő napján végig kísért. Ezt a hangulatot megerősíthetjük azzal, ha olyan helyszínt választunk a Nagy napra, ami igazán különleges, ami olyan környezetben van, ahol tényleg jól érezzük magunkat, ahol igazán el tudjuk magunkat engedni.

  Nos, azt hiszem, hogy Pécs városában jócskán akad ilyen hely. Ha jobban utána nézünk, akkor bőven válogethetunk itt az esküvői helyszínek közül az szerint, hogy milyen hangulatú esküvőt szeretnénk. Akadnak olyan helyek, amelyek régebbi idők stílusát idézik, vannak hagyományos esküvői helyszínek, modernebb stílust képviselő, vagy házias, családias légkört idéző helyek. Ezek közül biztosan mindenki megtalálja azt, ami közel áll a személyiségéhez.

 Pécsett nagyon sokáig a Széchenyi téren található Boldogság Háza volt az egyetlen helyszín arra, hogy a házasodni vágyók hivatalosan is összekössék életüket. Ez a helyszín máig is a legismertebbek közé tartozik. A Boldogság Háza előtti hangulatos kis udvar tökéletes helyszín a násznép fogadására. Bent a házban íves lépcső vezet az emeleti díszteremhez, ahol a polgári esküvők zajlanak. Megjegyzem a lépcsők a manapság divatos fényképek, videórészletek pompás helyszíne lehet. Az itt elkészített, ügyesen beállított képkockák valóságos kastélyi hangulatot idéznek.

 A változó időknek, szokásoknak és igényeknek köszönhetően ezen a helyszínen kívül mára már rengeteg más helyre is csábítják az esküvőjüket tervező párokat.

 Ilyen pl. a Zsolnay Negyed, amely egykor a közismert Zsolnay család tulajdonában álló kerámiagyár helyszíne volt. Ez az 5 hektáron lévő terület mára már teljes átalakuláson ment át, amelyből egy valóságos kisváros épült a városban. A Zsolnay Kultúrális Negyed Pécs ékkövének számít. A Negyed többféle esküvői színhellyel is várja a házasulandó párokat:

   Apostol terem, melynek falai különleges festéssel készült, a nevéből is selytető, szentek és angyalok díszítik. A talajon hat nagyobb mezőben eltérő jellegű csempemezők láthatók, melyek az 1900- as ,vekből valók.

   Panoráma terem, a nevéhez hűen csodálatos kilátást nyújt a szomszédos Piktogránit udvarra és a Cifra kéményre.  A terem többi oldala is hatalmas ablakokkal van díszítve. Itt polgári szertartásra nincs lehetőség, csak lakodalomra.

    A Zsolnay Negyed szabadtéri helyszínei a Piktogránit udvar, Herkules udvar, Ginkgo tér. A szabadtéri helyszínek  egy mesébe illő látványképet alkotnak. Az itt megrendezett esküvők valóban egy káprázatos élményt nyújtanak. A csodálatos parkokban, szobrok és épületek előtt készült képek és videók igazi mesebeli hatást idéznek.

 A mára már a világörökség részét képező műemlékegyüttes, a Cella Septichora Látogatóközpont és az Ókeresztény Mauzóleum nem csak a turisták, hanema házasulni vágyó fiatalok egyre kedveltebb színhelye. Az 1600 éves falak, a Cella Septichora modern üveggel beállított, két méter magasságban megmaradt kápolna falai között elterülő nyitott belső tér, és a Látogatóközponttól nem messze található Ókeresztény Mauzóleum ritka, bibliai témájú falfestményeivel ideális helyszínt biztosítanak mindazok számára, akik nem szokványos közegben szeretnék kimondani a boldogító IGEN- t.

 Az 1859- ben alakult Littke Pezsgőgyár 150 éves múltra visszatekintő épületében működik a Pezsgőház Étterem, mely egy igényes esküvő tökéletes helyszíne. A színvonalas éttermet a Pezsgőgyár pincerészében alakították ki, így meg is maradt ez a formája. Az esküvői ízléses díszítést és a menüsort mindíg a házasulandók igényei szerint alakítják. Ez az esküvői videóban egy igazán elegáns lakodalmat ad vissza.

 A Diós Kisvendéglő a Zsolnay Negyed szomszédságában található egy nyugodt, családi házas- kertes övezetben. Ugyan ezt a hangulatot nyújtja a vendéglő is. Ez a 170 főt befogadó étterem igazán otthonos hangulatú helyszínt ad az itt megrendezett esküvőkön.

 A Bagolyvár Hotel és Étterem a tágas tereknek és stílusos dekorációnak köszönhetően kényelmessé é hangulatossá teszi a nagy létszámú összejövetelek, így az esküvők lebonyolítását is. A polgári esküvőre akár helyben is sor kerülhet az étterem kisebb termében. Nyáron az étterem szabadtéri esküvőkre is lehetőséget ad, amely a leírhatatlan látványt nyújtó panorámával kápráztatja el a vendégeket, mely Pécs Zengő felőli oldalára néz. Egy ilyen festői látvány és az otthonosan kialakított étterem az esküvői filmen igazán hangulatos lakodalomra utal.

Esküvői fotós, esküvői videós csapat.

 Tehát Pécsett a különböző igényeknek megfelelő esküvői helyszínekből nincs hiány. Hogyha megtaláltuk azt az esküvői videóst, aki a Nagy napon készült filmünkben teljesen vissza tudja adni az esküvő és a helyszín hangulatát, akkor évek múltán is élvezhetjük az „időutazást“ az esküvői film megnézése során.