06709434372

Legyen jelen a fotós az esküvői készülődésnél?

Egy esküvő az ifjú pár számára már kora reggel elkezdődik. A menyasszonyhoz érkezik a fodrász és a sminkes, a vőlegény is elkezd ráhangolódni a napra testben és lélekben. Sokan nem szeretik, ha ezekben a pillanatokban jelen van az esküvői fotós is, pedig nagy pillanatok maradhatnak így megörökítetlenül.

Sok pár csak azt szeretné, ha a szertartásról és az azt követő eseményekről készülnének fényképek az esküvőjük napján. Ezzel azonban sok későbbi emléktől fosztják meg magukat.

Miért jó, ha ott van a fotós a menyasszony készülődésénél?

Egy menyasszonynak még számos teendője van, mielőtt az oltár elé lép. A fodrász elkészíti a megálmodott frizurát, a sminkes tökéletes precizitással festi ki az ifjú arát a nagy pillanatra. A koszorúslányok készülődnek, az örömanya segít felvenni az esküvői ruhát. Jó eséllyel soha nem néz úgy tükörbe egy nő, mint mikor az menyegzőjére készül a haja és mikor néhány perccel a nagy pillanat előtt még megigazítják a rúzsát. Soha nem lesz még egy olyan pillanat, mint mikor az örömanya meglátja menyasszonyi ruhába öltözve a lányát és megismételhetetlen az is, mikor a szervezők szólnak, hogy érkezhet a menyasszony, a vőlegénye az oltárnál várja.

kismeret-orsi-david-2017-07-29-020Miért jó, ha ott van a fotós a vőlegény készülődésénél?

A vőlegénynek ugyan nincs annyi dolga az esküvő előtt, mint a menyasszonynak, az izgulás perceit azonban érdemes megörökíteni. Ahogy a jövendőbeli férj gombolja az ingét, ahogy az örömapa vagy örömanya felsegíti a zakóját, ahogy utoljára még mielőtt az oltár elő indulna, belenéz a tükörbe, mind megismételhetetlen pillanatok, melyeket egyszerűen muszáj megörökítenie egy fotósnak.

kismeret-orsi-david-2017-07-29-011Engem zavarna a fotós a készülődés közben!

Sokan azt mondják, zavarná őket, ha öltözködés közben jelen lenne egy idegen is. Fontos azonban tudni, hogy egy profi esküvői fotós nem készít meztelen képeket senkiről egy ilyen jeles esemény előtt. A legszebb pillanatokat, a legmeghatóbb momentumokat kapja el abban a néhány órában, amit többé nem tudtok megismételni hátralevő életetekben. Ezeken a fotókon utoljára vagytok jegyesek, ezek az utolsó percek azelőtt, hogy örökre összekötitek az életeteket. Nem lenne jó ezeket évtizedek múlva is visszanézni?