06709434372

Mennyi reálisan egy esküvői fotózás ára?

Ha beírjátok a keresőbe, hogy esküvői fotós, több tízezer szolgáltatót dob majd ki elétek a rendszer. Valóban nem egyszerű a választás, de próbáljatok meg az elvárásaitok alapján kiszűrni a számotokra leginkább megfelelő szolgáltatókat. Az árajánlatok bekérésekor nagyon sok különböző összeggel találkoztok majd. De mennyi reálisan egy esküvői fotózás ára?

Erre a kérdésre nem lehet egyértelműen válaszolni, de semmiképpen ne az alapján keressétek meg a szolgáltató, aki megörökíti a nagy napotokat, hogy ki mennyiért vállalná be aznapra a fotózást. Az esküvőre készülve érdemes minél több szolgáltatótól árajánlatot és referenciát kérni, hiszen így láthatjátok, mennyire tudja a fotós megvalósítani a ti elképzeléseiteket.

Készüljetek fel, az árak nem lesznek alacsonyak, viszont gondoljatok csak bele, a fotós munkájának nagy részét nem csak az esküvő napján végzi. Ugyan a helyszínen dől el minden, viszont számos egyeztetésnek és megbeszélésnek kell megtörténnie a lakodalom napja előtt, nem beszélve az ezt követő utómunkáról.

Hogy válasszunk esküvői fotóst?

Mivel már szinte minden szolgáltatónak van honlapja, mindenképpen online kezdjétek a keresgélést! Nézzétek meg a feltöltött galériákat, a véleményeket, próbáljatok meg belegondolni, a látott stílus és design mennyire illeszkedik ahhoz, amit elképzeltetek magatoknak. Szeretnéd viszont látni a nagy napodat azokon a képeken? Ha igen, akkor az adott fotós már be is kerülhet a következő körbe. Ha nem, akkor ne is gondolkozzatok rajta tovább, menjetek a következő weboldalra! Ha megvannak a legjobb befutók, egy árajánlat kérést követően mindenképpen találkozzatok személyesen, hiszen mivel a nap minden percében együtt lesztek, fontos, hogy biztosan tudjatok együtt „dolgozni”.

Mi a feladata a fotósnak, akit felkérünk a nagy napunkra?

Miután személyesen találkoztunk és megegyeztünk, ( ajánlott) mindenképpen  be kell járni az esküvő helyszínét és tüzetesen átbeszélni, mi hol fog történni a megbeszélt napon. Amennyiben lesz több helyszín is, érdemes bejárni vele az összesen, a lányos – és fiús háztól a templomig, de még a vacsora helyszínét is érdemes megmutatni neki. A páron kívül a fotósnak mindenképpen egyeztetnie kell a vőféllyel vagy ceremóniamesterrel is, hiszen ő lesz majd az, aki irányítja az eseményeket és tud neki jelezni, ha szükséges.
Az esküvő napjának pontos tervéből sem szabad kihagyni a fotóst, ő az egyik, akinek minden mozzanatról tudnia kell, hiszen egy ilyen eseményen minden csak egyszer történik meg. Ha kell, a fotós kedvéért kezdjen el hamarabb öltözni a menyasszony és a vőlegény, hogy arról is készülhessenek felvételek, de ne maradjunk le a vendégek érkezéséről sem. A felkért fotósnak, gyorsnak, rugalmasnak, hatékonynak, ugyanakkor mindig kedvesnek és udvariasnak kell lennie, hiszen attól függetlenül, hogy hatalmas szerepe van, háttérben kell maradnia. Egészen addig nem szűnhet a koncentráció egy pillanatra sem, amíg el nem köszönnek a vendégek.

Utómunka

Az egyik legnagyobb munka pedig csak azután kezdődik, hogy az ifjú pár jó eséllyel már régen a nászúton piheni ki az esküvő fáradalmait. A nagy napon készült több száz képet egyesével ki kell válogatni, ami nem kis feladat. Fontos, hogy mindenki jól nézzen ki rajta, hogy megfelelőek legyenek a fények, hogy tükrözze mindazt, ami ott történt.

Mennyi a reális ára egy esküvői fotózásnak?

A fentebb felsorolt sok aprólékos munka miatt, érdekes az ár kérdése, hiszen sok megrendelő először soknak találja a kapott összeget, belegondolva azonban a sok apró folyamatba, a ráterhelt felelősségbe és az elvárt precizitásba, már nem tűnnek olyan magasnak az árak. Nem beszélve természetesen az eltöltött munkaórák számától. Szóval nem feltétlenül az lesz a legjobb fotós az esküvőtökre, aki a legalacsonyabb árat adja. Az ifjú pár életében csak egy ilyen jelentős nap van, hiszen ez mérföldkő mindkettőjük életében. Az elkészült album pedig az erről szóló örök emlék lesz, amit majd hosszú évek múlva is nosztalgiával nézhetnek végig újra és újra.

Esküvői fotós, esküvői videós csapat.